Na 8 jaar detachering

Iedereen die mij kent weet dat ik werk op opdrachtbasis via een detacheringsbedrijf. Een kleine 8 jaar geleden kwam ik via het mooie platform twitter in contact met het bedrijf Alteza BV en ben voor hun bij de opdrachtgevers aan de slag gegaan. Met een werkgebied van Eindhoven, Veenendaal, Utrecht, Amsterdam, Goes zag ik vele kilometers asfalt onder mij door gaan. Soms met 120km per uur.. vaak met 30km per uur..

Het werken op opdrachtbasis gaf mij de mogelijkheid om bij de bedrijven in de keuken te kijken en zien hoe ze hun software ontwikkelden. Hier heb ik best veel aandacht aan gegeven en ook bij sommige bedrijven ervan genoten. Daar werkte het gewoon perfect.  Bij andere bedrijven zochten ze nog naar de gouden weg. 

Ik heb bijna 8 jaar lang mij ook steeds aangepast aan de omgeving en aan de mensen. Het rijden van de afstanden, wat ik in het begin echt super vond, is mij de laatste jaren wat tegen gaan staan. Ik brand helemaal op zodra ik in een file kwam. Het reizen koste mij ook steeds meer moeite. Als ik thuis kon werken dan deed ik dat ook meteen. En dit alles werd mij de laatste maanden steeds duidelijker. Eigenlijk sinds de depressie blijft het mij moeite kosten om steeds de aanpassing van opstaan, rijtijden, mensen en omgeving mij steeds minder beviel.  Het begon mij steeds meer tegen te staan de constante veranderingen. [Lees: hij begint een oude lul te worden]

Ik heb daarom besloten om van baan te gaan veranderen. Met een beetje pijn in het hart want Alteza was/is een gezellige groep mensen die leuke activiteiten organiseren voor hun werknemers. Zoals de summer-event (een weekend naar ergens in europa de zon opzoeken) en dan ook de winter-event, ergens skiën waar het koud en sneeuw is. 

En ik kwam al snel een partij tegen waar ik, toen ik er voor het eerst de kantoor in liep, mij meteen helemaal op mijn gemak voelde. Het leek erop dat ik na jaren rondzwerven thuis kwam. En meteen was er een klik waarbij ik zei, dit... dit gaat hem worden. Hier kan ik mijn kennis en skils kwijt en kan hier echt iets gaan betekenen. Ik kreeg dan ook meteen een contract voor onbepaalde tijd aangeboden bij leQuest en het salaris is zowat gelijk gebleven. Wat ik de grootste winst vind voor mijzelf is dat ik gewoon op de fiets binnen 20 minuten op kantoor sta. Lekker even knallen en de Erasmusbrug over en dan naar het centrum van Rotterdam. En regent het of is er sneeuw, dan pak ik toch de tram… die stop hier voor de deur en daar ook. 

Vanaf 1 oktober breekt er een nieuw tijdperk breekt aan, de lease auto is reeds weg gebracht en afscheid is al genomen. Spannend maar ook zo rustgevend in mijn hoofd. 

Ik ben er klaar voor.

[De doppler flessen zijn momento's van oude opdrachtgevers waar ik via Alteza beland ben, die van Bol.com ben ik helaas kwijt geraakt. En de laatste fles is van waar ik nu aan de slag ga voor de komende 15 jaar.]