My cat from hell

Wederom een TV programma echter draag ik dit programma een warm hart toe. Het is een simpel concept, er is een probleem en iemand gaat het oplossen. Zoals vele programma's voortaan zijn. De persoon is Jackson Galaxy, dierengedragsdeskundige met specialiteit op katten. 

Jackson Galaxy is een soort relaxte kale Boeddha met zijn armen vol getatoeëerd. S´avonds is hij muzikant en overdag helpt hij mensen met hun probleem katten. En ik kan je vertellen als je een kat hebt dan kan je er best veel van leren waarom je poezebeest soms raar gedrag vertoont of zich als een rotbeest gedraagt. Vaak is het aandacht of gewoon meer het beestje erbij betrekken. Maar soms is het ook dat er 2 beesten in huis zijn en de ene het onderspit moet delven door het gedrag van de ander.

En je ziet er soms de raarste mensen, luitjes die hun kat voor straf onder de douche zetten, mensen die de neus van de poes in de schijt drukken omdat ze weer buiten de kattenbak gescheten heeft. Maar als de kattengrind pijn doet aan je voeten dan is zo'n bak niet echt uitnodigend voor erop te gaan. Denk aan een wc met schuurpapier waar je op moet zitten. 

Dan hou je ook liever vol tot je een andere wc tegenkomt, ja toch? De manier waarop Jackson de presentatie doet en ook het falen van zijn missies laat zien vind ik top. Want soms is het gewoon niet mogelijk 2 beesten te combineren en dat laat hij dan ook zien. Ja ik kan echt genieten van dit programma.

En zeker het is precies het zelfde variant als dat van Cesar Milan die het met hondjes doet of deed.  Maar op een of andere manier was dat programma snel saai want honden zijn als lang niet zo complex als poezen. Denk dan ook dat daarom dit programma al veel langer meedraait. Cesar kwam, zag en ging verdween als een komeet aan de horizon.

Mijn zwarte kater, Salis, is een relaxte zelfverzekerde dikzak die met mij op de 9e etage woont. En nee wij hebben geen netten of hekken nodig, Salis geeft er niets om voor omhoog te klimmen. Hij kan door de balustrade heen naar beneden  kijken en dat vind hij genoeg. Maar je kan hem ook ongestraft optillen en knuffelen. Zelden dat hij zijn nagels trekt om te slaan of blaast.