Mijn Aquarium

Het is alweer meer dan een jaar geleden dat ik het eerste aquarium in de woonkamer geplaatst heb. Dit idee had ik al snel toen ik mijn huis voor het eerst aan het inrichten was. De flat in Rotterdam. En in plaats van impulsief die bak te plaatsen heb ik dit idee eerst bekeken wat het allemaal in zou houden. En toen na een lange tijd, vele sites bekeken en eigenaren gesproken te hebben heb ik die stap genomen.

Mijn oog was gevallen op de Juwel Vision 180. Nou woon ik in het mooie Rotterdam waar je genoeg dierenwinkels hebt zoals Pet’s Place en Hornbach waar je van alles voor een prikkie kan kopen. Toch ben ik gegaan voor de lokale ondernemer van het pleintje waar ik mijn dagelijkse boodschappen haal. Ik wilde meteen aan de slag en sprak af dat ik maandagochtend voordat de winkel open zou gaan dat ik de bak zou komen ophalen. Die ochtend maakte ik kennis met Paul. De eigenaar van de winkel en een man met heel veel energie en levenslust en dat hoor je als hij aan het praten is. Al snel bleek dat het pakketje niet in mijn Polo zou passen of het zou kiele kiele worden. Paul zei: ‘Ach, ik gooi hem wel in mijn station wagen en rij je wel achterna.’ De redder van mijn dag.

Anyhow, ik blij en begin met de kast in elkaar te zetten. Alles stap voor stap volgens plan zoals ik dat graag doe. Nadat de kast op zijn plek gezet was en het aquarium erop was het kijken of het wel helemaal waterpas was. Want als je er eenmaal 180 liter water in hebt zitten, dan is het te laat om het geheel uit te gaan richten.  Alles ging volgens plan en al snel stonden er planten en hout in het water en na een tijd van meten en testen was het tijd voor een van de eerste vissen.

En nu een jaar later is de bak nog steeds een plezier om naar te kijken. Het initiële plan dat ik heb gerealiseerd is nu nog zichtbaar. De achterkant heeft zijn eigen leven gekregen en zit vol met voeding. De vissen zijn niet specifiek geselecteerd op isotoop niveau, maar gewoon wat ik mooi vind. Enkele planten zijn wel eens een keer bijgewerkt om de kleuren van het geheel bij te werken. Mensen die voor het eerst komen, zitten ook even te kijken wat er allemaal te zien is. Van het garnalen-leger tot de harnasmeerval en algeneters die er rond schieten.

Want eerlijk is eerlijk. mensen die komen kijken in onze grote bak en zien dan ook het resultaat van hard werken en goed bijhouden.

Al met al ben ik er lekker mee bezig en als ik een beetje in een rot bui ben dan ga ik lekker staren in dat stukje onderwater wereld wat ik geschapen heb en geniet van het leven erin gaande is. Alles in harmonie en in vrede. Rust..