Heel Holland Bakt

Ik kijk best veel tv. Dat kreng staat bij mij dan ook het liefst de hele dag aan. Vooral op het nieuws, politie/crime series, discovery channel, history channel, algemene kennis showtjes en muziek. Alle andere gangbare programma’s daar hoor ik collega’s of van mensen in de omgeving wel over. Dan heb ik het over programma’s als wie is de mol, boer zoekt vrouw, temptation island en meer van dat soort programma’s.

Zo ook hier in huis, opeens op zondag staat er heel holland bakt op de televisie. Ik heb vanaf de computer een paar keer half meegekeken naar dit programma. Concept: een aantal hobby keukenprinsesjes (en enkele prinsen) doen een competitie tegen elkaar om zo de finale te halen.  En zoals in iedere show moet er iedere week er een eruit. Erg basic, gepresenteerd door een leuke presentator en dan een jury.

En ik vraag mij nou echt af, wat is hier aan? Wat is eraan om mensen te zien bakken in een tent waar André een beetje zenuwachtig rondloopt terwijl er lichte klassieke muziek op de achtergrond gespeeld wordt. Al is het laatstgenoemde punt is niet een slecht iets.

En ergens zou je denken, dit spoort misschien mensen aan om ook te gaan bakken thuis.

Maar de volgende dag hoor in mijn omgeving vooral het afzeiken van de misbaksels die er geproduceerd worden. In mijzelf denk ik dan nou ga maar eens in de keuken staan en laat eens zien wat jij kan. Maar om de vrede te bewaren houd ik mijn mond maar dicht. Typisch geval van de beste stuurlui staan aan wal. En dan heb je die 2 juryleden. Ik ken ze niet en weet niet wat ze in de bakkerswereld betekenen maar mij zeggen ze niets. Maar het presenteren en jureren komt er allemaal net iets te statisch eruit naar mijn zin. Ik weet het niet wat het is maar ik mis er echt iets bij. Het is te gemaakt en te geacteerd.

En je weet het toch, zodra er iets populair is dan komt in Nederland wel stront boven drijven. Er is blijkbaar een redelijk succesvol boek geschreven over bakken en braden door een van de deelnemers van het programma. Nou blijkt dat Maroeska niet echt een hobby keukenprinses is maar professioneel cateraar, en schrijfster is van dat kookboek. Heel holland valt erover. Iedereen heeft weer een mening. Socialmedia explodeert. En jawel, het kan nog erger, jurylid Janny van der Heijden is blijkbaar weer een bekende van Maroeska. (gelezen in het AD)

En nu is heel holland weer ongesteld daarover. Beste bron is natuurlijk haar eigen website, www.maroeska.nl

En in mijn ogen denk ik, dit is hobbykok voorbij. Punt, klaar. Omroep Max was op de hoogte van haar kookactiviteiten. En ze is trouwens niet eens een van mijn favoriete deelnemers, dus ik ga mij daar verder niet druk om maken. Heeft ook geen nut, de opnames zijn in de zomer gedaan en de uitkomst ervan is allang bekend.

Doorgestoken kaart? Dat weten wij pas als ze wint. Gratis reclame, zelfs via dit blog artikel? Zeker.

Echter wat maakt het programma, vanuit mijn kijkpunt gezien, dan leuk om naar te kijken?

De dames Nicole en Anna, potverdomme wat een stralende persoonlijkheden zijn dat en wat weten deze dames wat bakken is. Maar de nummer een die vanaf aflevering 1 gewonnen heeft voor mij? Dat is Nicole, haar uitstraling en lach.. Wauw ik zou er uren naar kunnen kijken. En ze maakt ook nog eens leuke en waarschijnlijk hele lekkere baksels.

Maar om daarvoor nou de gameconsole uit te zetten en de tv aan?…. Nee dat dan weer net niet.

 

 

PS: De doel van deze blog was om puur om de continuïteit vast te houden. Heeft niet echt toegevoegde waarde maar leuk dat jij het gelezen hebt.