Dancing with the stars.

Ik kijk graag televisie en geef een nederlands programma zo af en toe een kans. Zo keek ik een aantal zaterdagen geleden vol verwachting naar "Dancing with the stars" op RTL-4. En terwijl ik de sterren die gaan dansen voorgesteld werden, dacht ik even oké de helft ken ik dus niet, maar goed Gijs Staverman en Tooske Ragas deed eraan mee en dat leek mij wel leuk om te kijken. Ik geef toe dat ik de BBC variant "Strictly come dancing", ook al wat jaren heb gekeken en dit is het zoveelste BBC variant wat overgenomen is door de Nederlandse media.  dus ik verwacht sowieso niet dat het een beetje de buurt zou komen als het origineel want Nederlandse media weet heel goed een concept te verpesten. De BBC is sowieso lastig te evenaren qua concept en uitwerking. Op een of andere manier is de Nederlandse TV vaak knullig. Maar ik dwaal af terug naar Dancing with the stars.

Een Chantal Janzen loopt weer eens in haar roze glitter rokje rond, volgens mij heb ik die al een paar keer gezien maar goed het staat haar leuk. Tijl Beckand als de tegenpool tijdens het presenteren. Oke op zich niet zo'n slecht presentatie stelletje. De eerste koppel komt op. Praatje hier.. Filmpje met doorzetten daarna, opening van de dans, ging allemaal goed, zag er leuk uit en daarna op naar de jury van de show. En daar trokken mijn tenen krom tot aan mijn knieën. 

Dan, die spreekt nog steeds geen Nederlands, dus ondertiteling.  Een russische dame die tenminste probeert Nederlands te praten, maar daar miste ik soms echt wel de ondertitels. En een 10+ voor haar kapsels en haar kapper. Irene Moors zat er volgens mij om het gemiddelde omhoog te trekken qua uitgave van punten. En ik vraag mij af, wat heeft zijn met dansen? Sketches en imitaties oké maar dansen heb ik haar nog nooit echt zien doen maar als presentator van de vorige versie krijg je blijkbaar deze stoel. En dan nog een ex-nederlander die wat dansjes kan doen en ervan leeft maar zo gebrekkig spreekt dat er wederom soms ondertitels nodig waren. Ja ik zit op de zeikstoel, ik weet het.

Echt Medialand van Nederland, was er niet in ons eigen polderland niemand meer te vinden die kan dansen, een beetje weet waar hij/zij het over heeft  en die als jury van dit programma mee wilde werken? Want ik ben na 2 afleveringen heel snel afgehaakt. Ja ik heb ondertussen 2 keer gekeken omdat ik niet het concept op een uitzending wilde afschieten maar ik hou het wel bij de BBC variant. Dit was weer een echt goed concept met ontzettende potentie weer ontzettend fout uitgevoerd. Maar ergens kijk ik er niet raar van op in Nederland.