Belinda

Sinds een paar maanden ga ik naar een speciale dame, zo een keer in de twee weken ga ik er een uurtje naartoe. Meestal als ik weer weg ga voel ik mij compleet anders als toen ik aankwam. Ik zal even de meeste mensen snel uit hun fantasie helpen want die dame is een mevrouw die mij wat meer inzichten geeft in waarom ik bepaalde dingen doe en steeds blijft doen. De dame heet trouwens Belinda van de Ruit, ze is mijn psychiater en ik ben bij haar op therapie. 

Toen ik bij ADHDCentraal kwam en zij mij een beetje aanhoorde hadden ze al door dat die sessies van hun niet efficiënt zouden zijn en het beter was om het meteeen goed aan te pakken. Er zijn of waren wat pijnpuntjes waar zij hun vingers niet aan wilden branden. Tijdens mijn eerste grote depressie heb ik ook therapie gehad bij PsyQ. Na maanden wachten en lollie in de mond therapie. Waarbij jij je neus laat zien aan PsyQ en vertelt hoe je week was en dat herhaalt tot je echte therapie begint. En dan is het maar afwachten wie je krijgt als therapeut. En als iemand mij niet aanstaat ga ik niet mijn ziel en shit daar neerleggen. Daarom een andere opeens na 3 sessies. 

Dus de keuze dat ik uitzoek wie mijn therapeut zou gaan worden was daarom belangrijk geworden. Dus google op en zoeken maar. En eigenlijk was ik binnen 15 minuten al klaar. In dit geval heb ik op gevoel gespeeld. Want soms zie je iemand en weet je dat het goed zit. Dit was ook het geval met Belinda. Ik zag de website en een foto van haar en zei tegen mijzelf: Gevonden

Goed ik had mij aangemeld en ik wist dat er een wachttijd zou zijn. Dat is algemeen bekend maar ik had deze keer geen haast. ADHDCentraal is al voorbij en ik zit niet met een zware depressie of iets dergelijks maar weet nu wel wie mij gaat behandelen en dat vond ik een veel fijner idee. 

Na verloop van tijd kreeg ik een bericht van Belinda dat ik bovenaan op de lijst stond en of ik nog interesse had. Tijdens de eerste ontmoeting was ik al meteen blij dat ik naar mijn gevoel en dat ik op mijn instinct af ben gegaan want ik had gelijk. Ik voel geen blokkade richting haar en gooi gewoon alles op de tafel wat mij dwars zit. Venijnige is wel dat ik vaak een vraag dan krijg die ik niet verwacht en dan even nog dieper moet gaan om die te antwoorden. En zo krijg ik regelmatig huiswerk en wij zijn nu op het punt van het echte werk. Heel spannend allemaal en het wachten meer dan waard in mijn ogen. 

Waar dit allemaal naar toe gaat weet ik zelf nog niet maar ik heb alle vertrouwen in Belinda en haar manier van werken. Later misschien meer.

(Afbeelding is genomen in de buurt van de praktijk.)