Art By Daan

Ik volg op twitter en instagram een aantal kleine ondernemers. Gewoon mensen die op een leuke manier hun producten aan de man brengen. Zo kwam ik @ArtByDaan tegen die handgemaakte juwelen maakt van acryl en deze via haar webshop verkoopt. Nou draag ik zelf geen juwelen en zal dat in de toekomst ook niet gaan doen wist deze persoonlijkheid toch steeds weer in mijn tijdlijn te verschijnen. 

Ik besloot eens te kijken naar wat dat account dan allemaal post en naar de bio erachter. En dit was een hele goede verhouding tussen persoonlijke tweets, hier en daar een zakelijke tweet en interactie met haar volgers. Dit gedaan door soms een vraag te stellen en dan ook op de gekregen antwoorden weer reageren. Je zou bijna denken dat er iemand met een opleiding waar gebruik van sociale media in zit. En ja dit is zo, Daniëlle heeft ook een reclamebureau en weet dus hoe je publiek moet manipuleren. Nou klinkt dit meteen smerig, manipuleren. Maar iemand motiveren is ook manipuleren en manipuleren doen wij allemaal dat is menselijk.

Ik ken ondertussen genoeg bedrijven met webshops maar niet boven de 1000 volgers komen al doen ze, iedere dag weer, hun best. Maar social media is dan meer een persoonlijke tweet "Goedemorgen wij gaan weer beginnen [3 x kopje-koffie-emoticon]" en daarna maar je producten de tijdlijn inslingeren. Dit werkt dus echt averechts. Zodra jouw grote deel van je tweets geen toegevoegde waarde heeft aan een tijdlijn van iemand die jouw volgt, dan is de kans heel groot dat je weer ontvolgd wordt. Mensen willen gewoon niet constant producten zien.

En dan kijk ik naar het account van Daan, 3.3K volgers. (en groeit nog altijd.) En dat alleen door het juist gebruik van sociale media. De juiste balans tussen reclame en echt toegevoegde waarde aan je tijdlijn. En omdat zij ondertussen een band heeft opgebouwd met haar volgers is de kans op liken en sharen/retweeten veel groter. Oke wat ook helpt is dat Daan ook een hele gezellige persoonlijkheid om mee te chatten en het werken met social media niet echt vervelend vind.

Dus zoek je een leuk cadeau voor iemand, uniek en handgemaakt, dan zou ik toch zeggen kijk eens op haar site www.artbydaan.nl en misschien vind je daar precies dat ene sieraad dat jij zoekt maar nog niet wist dat je het zocht. En wil je als klein bedrijf (of groot) een echt publiek op je sociale media vormen, volg dan Daniëlle eens op Twitter en kijk eens wat zij doet en vergelijk dat met hoe jij het online doet.