Starten en stoppen van processes op Gitlab-CI

Ik, als software ontwikkelaar heb graag dat mijn nieuwe code dat ik toevoeg aan de code-base, dat deze getest worden om te voorkomen dat de nieuwe toevoegingen ook nieuwe bugs opleveren. Hiervoor heeft gitlab.com een mooi stukje service gemaakt om je code op te bouwen. te testen en eventueel te deployen naar de acceptatie omgeving. Om bijvoorbeeld de end-2-end testen uit te voeren moet je soms wat backend processen te starten met bijvoorbeeld “npm run start” en hier lopen vele mensen vast. Want dit is een process dat niet meer stopt en daarom dus ook niet naar de testen zal gaan.

Verder lezen


Belinda

Sinds een paar maanden ga ik naar een speciale dame, zo een keer in de twee weken ga ik er een uurtje naartoe. Meestal als ik weer weg ga voel ik mij compleet anders als toen ik aankwam. Ik zal even de meeste mensen snel uit hun fantasie helpen want die dame is een mevrouw die mij wat meer inzichten geeft in waarom ik bepaalde dingen doe en steeds blijft doen. De dame heet trouwens Belinda van de Ruit, ze is mijn psychiater en ik ben bij haar op therapie. 

Verder lezen


Dancing with the stars.

Ik kijk graag televisie en geef een nederlands programma zo af en toe een kans. Zo keek ik een aantal zaterdagen geleden vol verwachting naar "Dancing with the stars" op RTL-4. En terwijl ik de sterren die gaan dansen voorgesteld werden, dacht ik even oké de helft ken ik dus niet, maar goed Gijs Staverman en Tooske Ragas deed eraan mee en dat leek mij wel leuk om te kijken. Ik geef toe dat ik de BBC variant "Strictly come dancing", ook al wat jaren heb gekeken en dit is het zoveelste BBC variant wat overgenomen is door de Nederlandse media.  dus ik verwacht sowieso niet dat het een beetje de buurt zou komen als het origineel want Nederlandse media weet heel goed een concept te verpesten. De BBC is sowieso lastig te evenaren qua concept en uitwerking. Op een of andere manier is de Nederlandse TV vaak knullig. Maar ik dwaal af terug naar Dancing with the stars.

Verder lezen


Bedrijfsovername

In de jaren dat ik in de detachering zat, jeetje het klinkt alsof het al jaren geleden is, heb ik veel dingen gezien maar een stukje in die 8 jaar was wel heel speciaal. Dit was toen ik voor een klein bedrijfje werkte in Utrecht dat werkte aan een applicatie voor een apotheek organisatie dat toen redelijk groot was. Je zou mij niet meer de namen van de mensen waar ik mee werkte moeten vragen want van alle namen zijn er 2 blijven hangen. Marjolein en Ruud. Niet dat dat er iets aan toevoegt trouwens want dit verhaal gaat niet over die twee. Maar na een paar maanden daar te hebben rondgelopen en gesproken met de mensen dan leer je de geschiedenis van de organisatie kennen.

Verder lezen


Art By Daan

Ik volg op twitter en instagram een aantal kleine ondernemers. Gewoon mensen die op een leuke manier hun producten aan de man brengen. Zo kwam ik @ArtByDaan tegen die handgemaakte juwelen maakt van acryl en deze via haar webshop verkoopt. Nou draag ik zelf geen juwelen en zal dat in de toekomst ook niet gaan doen wist deze persoonlijkheid toch steeds weer in mijn tijdlijn te verschijnen. 

Verder lezen


Dr Pimple Popper

Nogmaals voor als je het niet nog niet weet, ik kijk alles op de tv, kom tijd te kort zou je zeggen maar gelukkig bestaat de televisie uit herhaling op herhaling. Anyhow, tijdens mijn rond zap rondes kwam ik op TLC Dr Pimple Popper tegen. Ik dacht wat de neuk is dit nu weer?  Ooit had ik een vriendin die het heerlijk vond en zelfs misschien een beetje geobsedeerd om mee-eters of bultjes op mijn lichaam te zoeken en deze open te poppen. En ik heb er zelf ook wel een aardige drang zodra ik maar iets voel wat open kan te poppen. 

Verder lezen


Na 8 jaar detachering

Iedereen die mij kent weet dat ik werk op opdrachtbasis via een detacheringsbedrijf. Een kleine 8 jaar geleden kwam ik via het mooie platform twitter in contact met het bedrijf Alteza BV en ben voor hun bij de opdrachtgevers aan de slag gegaan. Met een werkgebied van Eindhoven, Veenendaal, Utrecht, Amsterdam, Goes zag ik vele kilometers asfalt onder mij door gaan. Soms met 120km per uur.. vaak met 30km per uur..

Verder lezen


Gewoon werken

Ik ben op jonge leeftijd gaan werken. Een hoge opleiding en studie zat er toen niet in. Pa was begonnen aan zijn nieuwe leven en wij (de broers) bleven bij moeder. En moeder die bleef weer een beetje in het moment hangen waar zij zich kut begon te voelen. Die kreeg een relatie met de fles om haar verdriet te vergeten. Ergens vanaf de 14 jaar ben ik gaan klussen en gewoon alles wat geld opleverde gaan doen.

Verder lezen


18 maanden DNWG

Een kleine 18 maanden geleden begon ik aan een nieuwe opdracht, nog altijd voor Alteza maar deze keer via Oliver B.V. als tussenpartij, bij DNWG in Goes. Mijn hoofdtaak was het onderhouden en verbeteren van de front-end delen die zij daar hebben voor hun applicaties. Dit is onder andere gebruikt in de App waar de monteurs van DNWG  mee op pad gaan en hun administratie ermee uitvoeren en voor de Portal waar de invoer van de monteurs ontvangen, gecontroleerd en verwerkt wordt. De data en informatie werd in een SAP omgeving verwerkt.

Verder lezen


Schulden schaamte

Ik hoorde van de week een nieuwsartikel op de radio over mensen die in de schulden zitten en door de schaamte waar ze mee lopen. Plus door het blijven aankloten om de shit  te proberen op te lossen, er alleen nog maar dieper in de schulden komen of er voor gaan vluchten. Ik heb zelf ooit in de schulden gezeten, niet een beetje maar best diep "in the hole". Ergens rond 2006/2007 kwam dit, na een reeks stomme beslissingen en acties van mijn kant, aan het licht. En ik kan nu wel naar heel veel mensen wijzen en roepen omdat dit of dat en de oorzaak als schuld bij een ander leggen, maar het is uiteindelijk je eigen verantwoordelijkheid om je centen en zaken te beheren en te controleren.

Verder lezen


Demoscene

Toen ik een jong broekie was, nog maar net droog achter de oren en ik ontdekte de Commodore 64 die in het voormalige V&D warenhuis. Deze was geplaatst in een vitrine zo dat je er mee kon spelen. Spelen als in je zag het blauwe scherm met de melding hoeveel bytes er nog vrij waren. Ik stond te kijken hoe 2 jongens druk bezig waren met een programma in te typen. Ik keek over de schouders mee en grote gedeelte van de "code" snapte ik gewoon.

Verder lezen


Depressie, "a state of mind" of meer?

Een dikke 3 jaar geleden ben ik eens in een depressie geschoten. Opeens was alles te veel, ik hoefde niet meer en ik wilde niet meer. Ik realiseerde mij dat toen ik langs een vrachtwagen reed, zo’n convoi exceptionnel met betonpalen, en dacht ik hoef maar alleen de auto ertussen te zetten en het is gedaan. Gelukkig besefte ik nog dat ik dat de vrachtwagenchauffeur niet aan kon doen. Dat is waarschijnlijk ook een man met vrouw en kinderen zoals mijn broer.

Verder lezen


Diagnose: ADHD

Ik was altijd dat drukke kereltje dat als een motor doorging tot hij omviel. Vaak getriggerd door impulsieve acties die later meestal weer mijn leventje zouden verstoren. Thuis was er geen land met mij te bezeilen. Ook dit was vooral te merken als je een serieuze gesprekken gevoerd werden of als iemand iets wilde vertellen. Ik luisterde wel maar ondertussen in mijn hoofd was ik al aan het zoeken naar de oplossing van jouw probleem, plus nog 2 gesprekken die ik met je zou willen voeren speelden dan al af in mijn hoofd. En nee ik had het niet door dat jij eigenlijk even je verhaal kwijt wilde. Ik had niet door dat jij geen oplossing wilde maar een arm om je schouders en een luisterend oor.

Verder lezen


Van noord naar zuid

En opeens woon je in Rotterdam zuid. Niet dat ik dat perse wilde, nee dat niet maar het is er toch van gekomen. Wat is er gebeurd dan? Nou een klein jaar geleden zaten wij, mijn vriendin en ik, op de bank en kregen het idee om te gaan samenwonen. Wij hadden in het verleden er al een keer mee geoefend dus dit moest goed komen. En wij hadden er zin in en met het volle vertrouwen, gingen er vol in. Maar er was toch nog een kleine issue dat wij een beetje onderschat hebben.

Verder lezen


Brexit

Zoals wij allemaal ondertussen weten wilt de Britten niet meer samen spelen met de EU. Ze denken dat het allemaal beter kan zonder de EU. Hoe stom ben je als overheid, wanneer je zonder plan, vraagt aan het volk wat ze willen. En dan verbaast kijkt na de uitslag en beseft dat er een epic fail van een error is gemaakt. Er is een afslag genomen die zo goed als onmogelijk is uit te voeren.

Verder lezen


Heel Holland Bakt

Ik kijk best veel tv. Dat kreng staat bij mij dan ook het liefst de hele dag aan. Vooral op het nieuws, politie/crime series, discovery channel, history channel, algemene kennis showtjes en muziek. Alle andere gangbare programma’s daar hoor ik collega’s of van mensen in de omgeving wel over. Dan heb ik het over programma’s als wie is de mol, boer zoekt vrouw, temptation island en meer van dat soort programma’s.

Verder lezen


Keuzes

Als je geboren wordt dan heb je niets te kiezen. De meeste keuzes worden dan voor je gemaakt door de twee mensen die jou beschermen en helpen. Maar als je ouder wordt ga je zelf voor dingen kiezen. Dit is een on-going proces dat je je hele leven zal doen. Denk er maar eens over na, maar het feit dat jij deze tekst nog leest is eigenlijk al een keuze of dat je op de link klikte om hier te komen. Je zou ook zo weer kunnen afsluiten.

Verder lezen


Reclame

Iedereen haat het zo'n beetje, de reclameblok tijdens het kijken van een film of serie. Maar ik vind die reclames af en toe best wel leuk. Gewoon analyseren wat en vooral hoe ze je proberen te overtuigen voor hun product. Reclame, vanaf de eerste seconde is een vorm van manipulatie. Maar dan op een manier waarop wij het niet eens merken.

Verder lezen


Mijn Aquarium

Het is alweer meer dan een jaar geleden dat ik het eerste aquarium in de woonkamer geplaatst heb. Dit idee had ik al snel toen ik mijn huis voor het eerst aan het inrichten was. De flat in Rotterdam. En in plaats van impulsief die bak te plaatsen heb ik dit idee eerst bekeken wat het allemaal in zou houden. En toen na een lange tijd, vele sites bekeken en eigenaren gesproken te hebben heb ik die stap genomen.

Verder lezen


Maison L’Amour

Ergens begin jaren ‘90 toen ik, na een tijd op de Nederlandse staat geleefd te hebben, besloot ik te gaan werken. Na wat gekeken te hebben bij het arbeidsbureau voor een vacature zag ik dat ze bij een lampenwinkel in de Heuvelstraat iemand zochten. Nou kende ik die straat destijds erg goed en wist dat er maar 2 van dat soort winkels waren en besloot om er maar zelf direct naartoe te gaan. Ik bedoel, het is 50% kans dat ik bij de eerste fout zou zitten.

Verder lezen